Proste to RODO ochrona danych w medycynie

Wdrożenie RODO w jednostkach medycznych. RODO w medycynie. Przygotowanie dokumentacji RODO. Szkolenia z ochrony danych osobowych.

Proste to RODO

Ochrona danych w medycynie i oświacie

Sklep RODO w oświacie

Strona główna Sklep RODO

Proste to RODO
Kontakt 694 494 240

Sklep RODO w oświacie to miejsce, w którym odnajdą Państwo, szereg merytorycznych opracowań poświęconych tematyce ochrony danych ale także tematyce odnoszącej się do zagadnień funkcjonowania placówek oświatowych. Liczne nasze opracowania, szkolenia, wzory dokumentów, wzory procedur w medycynie, opracowujemy z myślą o ich praktycznym wykorzystaniu przez naszych Klientów. W przypadku pytań dotyczących zakupów jesteśmy do Państwa dyspozycji. Naszym celem jest aby Sklep RODO w oświacie spełniał Państwa oczekiwania. Jeśli natomiast poszukują Państwo konkretnej pozycji, opracowania, czy szkolenia, prosimy o kontakt z nami.

Oddzwonimy do Ciebie ... jeśli czegoś szukasz, albo masz pytanie ...

Administratorem Danych Osobowych (ADO) Pana/Pani danych jest: Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Aleksandra Kubik ul. Obrońców Westerplatte 13 lok 37, 42200 Częstochowa, NIP: 9491984104, REGON: 368912262. Można się z nami kontaktować w następujący sposób: listownie: Aleksandra Kubik PW ul. Obrońców Westerplatte 13 lok 37, 42200 Częstochowa, za pomocą adresu email: kamil@informatykaserwis.pl, telefonicznie: 606 126 875.

Pani/Pana dane wysłane za pomocą formularza kontaktowego przetwarzać będziemy w celu prowadzenia z korespondencji telefonicznej i odpowiedzi na ewentualne pytania, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) [dalej RODO] tj. przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub przez stronę trzecią, z wyjątkiem sytuacji, w których nadrzędny charakter wobec tych interesów mają interesy lub podstawowe prawa i wolności osoby, której dane dotyczą, wymagające ochrony danych osobowych, w szczególności gdy osoba, której dane dotyczą, jest dzieckiem.

Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne aczkolwiek niezbędne do zrealizowania kontaktu telefonicznego i udzielenia odpowiedzi na ewentualne pytania. Brak ich podania skutkuje brakiem możliwości zrealizowania powyższego.

Pani/Pana dane osobowe będą udostępniane uprawnionym na podstawie przepisów prawa podmiotom
i organom publicznym oraz podmiotom, z którymi ADO zawarł umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych w szczególności: zewnętrzny podmiot usług IT, zewnętrzny hostingodawca.

Pani/Pana dane przetwarzać będziemy,dopóki istnieć będzie potrzeba kontaktu, jak również w celu archiwizacji korespondencji do czasu istnienia tej potrzeby po naszej stronie, nie dłużej niż 15 lat z upływem na koniec roku kalendarzowego w którym wypada usunięcie danych lub też do czasu realizacji wniesionego przez Ciebie sprzeciwu lub żądania usunięcia danych.

Ma Pani/Pan prawo do: żądania od ADO dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących, żądania od ADO sprostowania danych osobowych Pani/Pana dotyczących, żądania od ADO usunięcia danych osobowych Pani/Pana dotyczących, w sytuacji, gdy przetwarzanie danych nie następuje w celu wywiązania się z obowiązku wynikającego z przepisu prawa, żądania od ADO ograniczenia przetwarzania danych osobowych Pani/Pana dotyczących,wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych Pani/Pana dotyczących, żądania od ADO przeniesienia danych osobowych Pani/Pana dotyczących, cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez konsekwencji dla przetwarzania, którego dokonano przed jej cofnięciem, jeśli dane zbierane są na podstawie zgody – zakres każdego z tych praw oraz sytuacje, z których można z nich skorzystać, wynikają  z przepisów RODO.

Z praw tych może Pan/Pani skorzystać składając wniosek u Administratora. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO. Pani/Pana dane nie będą podlegały zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym o profilowaniu.

Szkolenia dla jednostek oświatowych.

Procedury COVID-19

Procedura zdalnego i hybrydowego nauczania w szkole. Dla szkół w tym szkół podstawowych w czerwonej oraz w żółtej strefie.

5/5

299,00 pln

Procedury bezpieczeństwa w placówkach oświatowych w związku z zagrożeniem COVID-19 w roku szkolnym 2020/2021.

Kompletna dokumentacja oraz jej aktualizacja w sytuacji wystąpienia zmian wytycznych MEN,GIS.

5/5

149,00 pln

Procedura wewnętrzna bezpieczeństwa na terenie przedszkola.
Procedura postępowania w przypadku podejrzenia zakażenia COVID-19.

5/5

149,00 pln

Procedury bezpieczeństwa przy przeprowadzenia egzaminów ósmoklasisty.

Komplet gotowych procedur regulujących zasady bezpieczeństwa przy przeprowadzaniu egzaminu dla klas VIII.

5/5

99,00 pln

Dokumentacja RODO dla jednostek oświatowych.

RCPD dla szkoły podstawowej – kompletny Rejestr Czynności Przetwarzania Danych.


Przygotowaliśmy dla Państwa kompletną dokumentację, czyli wypełniony Rejestr Czynności Przetwarzania Danych dla szkoły podstawowej. Pozwala to na praktyczne jego natychmiastowe zastosowanie w swojej szkole.

5/5

2399,00 pln

AKTUALIZACJA RCPD Nowe prawo zamówień publicznych a RODO.

Pakiet dokumentów aktualizujących RCPD i Klauzula Informacyjna w PZP.
Wejście w życie przepisów Ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych wymusza na ADO dokonanie aktualizacji dokumentacji w obszarze RODO poprzez uwzględnienie wprowadzonych zmian w treści zapisów prowadzonego RCPD, jak również poprzez aktualizację klauzul informacyjnych, za pośrednictwem, których realizują oni obowiązek informacyjny RODO.

5/5

Autor: Dominik Spałek
Autor: Magdalena Waszak

149,00 pln

Procedura rekrutacji zgodna z RODO dla podmiotów medycznych. Procedura opisująca w jaki sposób należy przeprowadzić postępowanie rekrutacyjne aby było one zgodne z RODO. Dokumentacja zawiera m.in. wzory klauzul informacyjnych, jak również wzory oświadczeń kandydatów i kwestionariuszy osobowych.

Zobacz, jak my to robimy.

5/5

199,00 pln

Kompletna dokumentacja wprowadzająca monitoring w szkole. Kompletne opracowanie zawiera m.in. wpis do RCPD, analizę ryzyka, ocenę DPIA, konsultacje obowiązkowe, regulamin monitoringu wizyjnego w szkole, wzór oświadczenia pracowników, tabliczki informacyjne.

5/5

199,00 pln

Jak prawidłowo wykonać Audyt zgodności z RODO. Lista pytań kontrolnych.

Lista uniwersalnych pytań kontrolnych pozwalających na dokonanie weryfikacji stanu faktycznego pod kątem zgodności z RODO. Audyt kontrolny RODO przygotowany przez dr Jakuba Rzymowskiego.

Autor: dr Jakub Rzymowski

860,00 pln

Polityka kluczy dla szkoły.

Instrukcja przechowywania i wydawania kluczy oraz zabezpieczenia pomieszczeń dla szkoły. Przygotowaliśmy dla Państwa dokument opisujący warianty postępowania w związku z zarządzaniem dostępem do pomieszczeń

79,00 pln

Jakie dokumenty należy wprowadzić w firmie w związku z obsługa Pracowniczych Planów Kapitałowych. RODO a PPK.

Pakiet dokumentacji RODO, jaką należy wdrożyć rozpoczynając proces przygotowania do realizacji obowiązków związanych z Pracowniczymi Planami Kapitałowymi. Pakiet zawiera klauzulę informacyjną dla PPK oraz opis czynności do RCPD

Autor: Dominik Spałek
Autor: Magdalena Waszak

149,00 pln

Nowe prawo zamówień publicznych a RODO.

Pakiet dokumentów aktualizujących RCPD i Klauzula Informacyjna w PZP.
Wejście w życie przepisów Ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych wymusza na ADO dokonanie aktualizacji dokumentacji w obszarze RODO poprzez uwzględnienie wprowadzonych zmian w treści zapisów prowadzonego RCPD, jak również poprzez aktualizację klauzul informacyjnych, za pośrednictwem, których realizują oni obowiązek informacyjny RODO.

5/5

Autor: Dominik Spałek
Autor: Magdalena Waszak

149,00 pln

Wzór oświadczenia woli o upoważnieniu do odbioru dziecka z przedszkola, ze świetlicy szkolnej.

5/5

29,00 pln

Procedura rekrutacji zgodna z RODO dla podmiotów medycznych. Procedura opisująca w jaki sposób należy przeprowadzić postępowanie rekrutacyjne aby było one zgodne z RODO. Dokumentacja zawiera m.in. wzory klauzul informacyjnych, jak również wzory oświadczeń kandydatów i kwestionariuszy osobowych.

Zobacz, jak my to robimy.

5/5

199,00 pln

Materiały szkoleniowe z warsztatów – Praktyczne aspekty ochrony danych osobowych w placówkach oświatowych. Zestaw gotowych dokumentów do wykorzystania w pracy.

5/5

349,00 pln

Procedury bezpieczeństwa przy uruchomieniu klas 1-3.
Regulamin nauczania hybrydowego.

5/5

149,00 pln