Wdrożenie RODO Warszawa

Zewnętrzny Inspektor Ochrony Danych

Wdrożenie RODO Warszawa województwo mazowieckie

O nas

Wspieramy, doradzamy, wdrażamy. Kompleksowa obsługa w zakresie ochrony danych osobowych. Jeśli nie wiesz od czego zacząć … skontaktuj się z nami opracujemy dla Ciebie indywidualny plan działania, przedstawiamy dogodne warunki współpracy. Wdrażamy RODO w firmach, w administracji, w podmiotach medycznych, w oświacie. Szkolimy personel ADO.

Zespół Proste to RODO
tel. 694 494 240

mgr Dominik Spałek

Ekspert - Dominik Spałek

mgr Magdalena Waszak

mgr Magdalena Waszak Proste to RODO

dr Jakub Rzymowski

Ekspert RODO - dr Jakub Rzymowski

r-pr Maciej Gawronski

Maciej Gawroński Proste to RODO

mgr inż. Michał Kubik

Usługi IT - ekspert Michał Kubik

mgr Robert Stanczyk

mgr Aleksandra Kubik

v

Mariusz Stasiak vel Stasek

Mariusz Stasiak vel Stasek Ekspert ds oświaty Proste to RODO

mgr Kamil Kubik

Kamil Kubik Proste to RODO

RODO dla przedsiębiorców

Mamy świadomość tego, że wdrożenie przepisów o ochronie danych osobowych nierozerwalnie związane jest ze specyfiką danej branży biznesowej. Z tego względu zawsze indywidualnie dopasowujemy nasza ofertę do określonej branży oraz realnych potrzeb podmiotu, zainteresowanego nawiązaniem współpracy.

Korzyści dla ADO

Zaoszczędzony czas i nerwy.
Czas w biznesie jest najcenniejszy. Zlecając zadania Inspektora Ochrony Danych ekspertowi przedsiębiorstwo nie musi angażować czasu pracy swoich pracowników na wdrożenie RODO. Nie da się ukryć, iż nerwy i stres, również omijać będą takiego ADO.

Oszczędności finansowe.
Pamiętać należy, iż brak wdrożenia wygenerować może realne straty finansowe dla przedsiębiorstwa, dlatego prawidłowe wdrożenie RODO, jest drogą do oszczędności w budżecie firmy. Zwiększona ochrona przed ryzykiem pociągnięcia do odpowiedzialności administracyjnej, czy cywilnej.

Pomoc w kryzysowych sytuacjach.
Inspektor Ochrony Danych dostępny jest dla ADO w kryzysowych sytuacjach wymagających jego interwencji. takich sytuacji nie brakuje w codziennej działalności firm w każdej branży.

Spokój, jak na urlopie.
Zlecenie ekspertom obsługi w zakresie RODO pozwala przedsiębiorcy skupić się na bieżącej działalności. Przedsiębiorca może robić to co do niego należy oraz to co przynosi mu zyski.

0
Podmioty medyczne
0
Szkoły / Przedszkola
0
Sklepy internetowe
0
Przedsiębiorcy

Dopasowani do potrzeb

Oferta wdrożeniowa zawsze dopasowywana jest do realnych potrzeb, oczekiwań i możliwości podmiotu zlecającego. Dajemy do wyboru kilka wariantów współpracy.

Usługa IOD

Inspektor Ochrony Danych – świadczymy kompleksową usługę w zakresie pełnienia funkcji IOD. Administrator danych osobowych zyskuje profesjonalne wsparcie naszego zespołu. W ramach tej usługi, wykonujemy wszystkie obowiązki wynikające z przepisów RODO przypisane do Inspektora Ochrony Danych.

Wdrożenie

Realizujemy także wdrożenia z wykorzystaniem aplikacji wspierającej GDPS Standard. Dzięki temu po zakończonym procesie administrator danych osobowych ma możliwość samodzielnego kontynuowania realizowania obowiązków.

Dokumenty

Opracowujemy również dokumentację RODO dedykowaną dla indywidualnej branży i przedsiębiorcy. Jest to rozwiązanie dedykowane dla administratorów danych osobowych, którzy dysponują odpowiednim zapleczem osobowym do obsługi tak opracowanej dokumentacji.

Tak! Proszę o ofertę wdrożenia RODO

Administratorem Danych Osobowych (ADO) Pana/Pani danych jest: Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Aleksandra Kubik ul. Obrońców Westerplatte 13 lok 37, 42200 Częstochowa, NIP: 9491984104, REGON: 368912262. Można się z nami kontaktować w następujący sposób: listownie: Aleksandra Kubik PW ul. Obrońców Westerplatte 13 lok 37, 42200 Częstochowa, za pomocą adresu email: kamil@informatykaserwis.pl, telefonicznie: 606 126 875.

Pani/Pana dane wysłane za pomocą formularza kontaktowego przetwarzać będziemy w celu prowadzenia z korespondencji telefonicznej i odpowiedzi na ewentualne pytania, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) [dalej RODO] tj. przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub przez stronę trzecią, z wyjątkiem sytuacji, w których nadrzędny charakter wobec tych interesów mają interesy lub podstawowe prawa i wolności osoby, której dane dotyczą, wymagające ochrony danych osobowych, w szczególności gdy osoba, której dane dotyczą, jest dzieckiem.

Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne aczkolwiek niezbędne do zrealizowania kontaktu telefonicznego i udzielenia odpowiedzi na ewentualne pytania. Brak ich podania skutkuje brakiem możliwości zrealizowania powyższego.

Pani/Pana dane osobowe będą udostępniane uprawnionym na podstawie przepisów prawa podmiotom
i organom publicznym oraz podmiotom, z którymi ADO zawarł umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych w szczególności: zewnętrzny podmiot usług IT, zewnętrzny hostingodawca.

Pani/Pana dane przetwarzać będziemy,dopóki istnieć będzie potrzeba kontaktu, jak również w celu archiwizacji korespondencji do czasu istnienia tej potrzeby po naszej stronie, nie dłużej niż 15 lat z upływem na koniec roku kalendarzowego w którym wypada usunięcie danych lub też do czasu realizacji wniesionego przez Ciebie sprzeciwu lub żądania usunięcia danych.

Ma Pani/Pan prawo do: żądania od ADO dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących, żądania od ADO sprostowania danych osobowych Pani/Pana dotyczących, żądania od ADO usunięcia danych osobowych Pani/Pana dotyczących, w sytuacji, gdy przetwarzanie danych nie następuje w celu wywiązania się z obowiązku wynikającego z przepisu prawa, żądania od ADO ograniczenia przetwarzania danych osobowych Pani/Pana dotyczących,wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych Pani/Pana dotyczących, żądania od ADO przeniesienia danych osobowych Pani/Pana dotyczących, cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez konsekwencji dla przetwarzania, którego dokonano przed jej cofnięciem, jeśli dane zbierane są na podstawie zgody – zakres każdego z tych praw oraz sytuacje, z których można z nich skorzystać, wynikają  z przepisów RODO.

Z praw tych może Pan/Pani skorzystać składając wniosek u Administratora. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO. Pani/Pana dane nie będą podlegały zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym o profilowaniu.