Proste to RODO ochrona danych w medycynie

Jak prawidłowo wykonać ocenę ryzyka

Jak prawidłowo wykonać ocenę ryzyka

Jak prawidłowo wykonać ocenę ryzyka na gruncie RODO.

Jak prawidłowo wykonać ocenę ryzyka na gruncie RODO, wyjaśni nam dr Jakub Rzymowski. Obowiązek uwzględnienia ryzyka, na gruncie RODO wynika z art. 24 ust. 1 RODO i z art. 32 ust. 1 RODO.

Czytaj dalejJak prawidłowo wykonać ocenę ryzyka

Jak prowadzić BIP

BIP Biuletyn Informacji Publicznej - szkolenie jak prowadzić

Jak prowadzić BIP - warsztaty szkoleniowe

Jak poprawnie prowadzić BIP, czyli Biuletyn Informacji Publicznej w samorządowej jednostce organizacyjnej zgodnie z prawem. Biuletyn Informacji Publicznej (BIP) został stworzony w celu powszechnego udostępniania informacji publicznej w postaci elektronicznej. Biuletyn ten składa się z witryn WWW, na których władze publiczne oraz inne podmioty wykonujące zadania publiczne udostępniają informacje publiczne wymagane przez polskie prawo.

Czytaj dalejJak prowadzić BIP

Praktyczne aspekty ochrony danych osobowych w placówkach oświatowych

Praktyczne aspekty ochrony danych osobowych w placówkach oświatowych.

Praktyczne aspekty ochrony danych osobowych - WEBINAR

Praktyczne aspekty ochrony danych osobowych w placówkach oświatowych to szkolenie podnoszące kompetencje oraz praktyczne umiejętności dyrekcji, pracowników administracji oraz osób zajmujących się ochroną danych osobowych w jednostkach oświatowych w interpretowaniu zagadnień wynikających z RODO i przepisów sektorowych.

Tematyka ochrony danych w tym danych osobowych w realiach placówek oświatowych, wciąż budzi wiele kontrowersji. Przeprowadzona przez nas analiza potrzeb szkoleniowych pozwoliła na przygotowanie materiału szkoleniowego wycelowanego dokładnie w najbardziej problematyczną tematykę. Szkolenie ma wyeliminować braki w umiejętnościach radzenia sobie ze stosowaniem w praktyce przepisów RODO. Szczegółowy wykaz materiałów, jakie otrzymują uczestnicy szkolenia.

Czytaj dalejPraktyczne aspekty ochrony danych osobowych w placówkach oświatowych

Zakazane praktyki – infografika

Infografika zakazane praktyki

Infografika RODO

Infografika RODO. Zgodnie z art. 39 ust. 1 lit. b) Rozporządzenia RODO jednym z zadań IOD jest prowadzenie szkoleń personelu ADO uczestniczącego w operacjach przetwarzania danych oraz przeprowadzanie audytów w ww. zakresie. Infografika “Zakazane praktyki” jest narzędziem, dzięki któremu w sposób prosty i czytelny dociera się do odbiorcy przekazu. Materiał wskazuje na zasadnicze praktyki, które nie powinny mieć miejsca w PWDL. Bezpłatny materiał do pobrania dla IOD.

"Zakazane praktyki" infografika

Autorem niniejszego tekstu jest Dominik Spałek. Copyright by © D.Spałek. Autor wyraża zgodę na niekomercyjne udostępnianie niniejszego tekstu, jednak wyłącznie w niezmienionej formie i treści, łącznie z niniejszymi zapisami. Proste to RODO.

Ocena materiału:

Infografika zakazane praktyki
5/5

Warsztaty Proste to RODO 2 dla zaawansowanych – praktycznie i na realnych przykładach w PWDL

Szkolenie dla zaawansowanych dr Jakub Rzymowski Dominik Spałek

Warsztaty Proste to RODO 2 dla zaawansowanych - praktycznie i na realnych przykładach z jednostek medycznych.

Dyskusja i rozwiązania dla realnych problemów jednostek medycznych

Warsztaty Proste to RODO 2, mają być dla Państwa pomocne w rozwiązaniu codziennych problemów w pracy. Jest dla nas najistotniejsze, aby szkolenie było dla Państwa użyteczne. Dlatego sporą część czasu poświęcimy dyskusji i odpowiedziom na Państwa pytania. Zdajemy sobie sprawę, jak ważną rzeczą w pracy IOD / ADO jest rozwiązywanie problemów. Mając to na względzie, każdy z uczestników warsztatów będzie miał możliwość aktywnego brania udziału w dyskusji. Każdy będzie mógł zadać swoje indywidualne pytanie.

 

Czytaj dalejWarsztaty Proste to RODO 2 dla zaawansowanych – praktycznie i na realnych przykładach w PWDL

Naruszenia ochrony danych osobowych.

Proste to RODO

Rozpoznawanie incydentów oraz procedura powiadamiania UODO.

Czytaj dalejNaruszenia ochrony danych osobowych.

Proste to RODO – I edycja

Proste to RODO - I edycja

Proste to RODO - I edycja warsztatów szkoleniowych

Nabór zakończony - lista rezerwowa

Istnieje możliwość zapisania się na listę rezerwową do grupy oczekującej.

  • Zgłoś chęć udziału telefonicznie.
  • Odbierz e-mail, wypełnij i odeślij nam dokumenty zgłoszeniowe.
  • Dokonaj płatności.
  • Ilość miejsc ograniczona decyduje kolejność zgłoszeń telefonicznych.

Czytaj dalejProste to RODO – I edycja