Wdrożenie RODO Łódź

Zewnętrzny Inspektor Ochrony Danych

O nas

Wspieramy, doradzamy, wdrażamy. Kompleksowa obsługa w zakresie ochrony danych osobowych. Jeśli nie wiesz od czego zacząć … skontaktuj się z nami opracujemy dla Ciebie indywidualny plan działania, przedstawiamy dogodne warunki współpracy. Wdrażamy RODO w firmach, w administracji, w podmiotach medycznych, w oświacie. Szkolimy personel ADO. Obsługujemy także naruszenia ochrony danych. Wspieramy i doradzamy, jesteśmy do dyspozycji, także jako Zewnętrzny Inspektor Ochrony Danych.

Dlaczego Łódź …? Tu pracujemy i tutaj wspieramy łódzkich przedsiębiorców naszą wiedzą i doświadczeniem. Ponadto część z nas mieszka w tym właśnie regionie. Dla innych, może to sentyment związany z tym, że tutaj zdobywaliśmy naszą wiedzę i doświadczenie.

Zespół Proste to RODO
tel. 694 494 240

mgr Dominik Spałek

Ekspert - Dominik Spałek

dr Jakub Rzymowski

Ekspert RODO - dr Jakub Rzymowski

r-pr Maciej Gawronski

Maciej Gawroński Proste to RODO

mgr Magdalena Waszak

mgr Magdalena Waszak Proste to RODO

mgr inż. Michał Kubik

Usługi IT - ekspert Michał Kubik

Mariusz Stasiak vel Stasek

Mariusz Stasiak vel Stasek Ekspert ds oświaty Proste to RODO

mgr Aleksandra Kubik

v

mgr Kamil Kubik

Kamil Kubik Proste to RODO

mgr Robert Stanczyk

RODO dla przedsiębiorców

Mamy świadomość tego, że wdrożenie przepisów o ochronie danych osobowych nierozerwalnie związane jest ze specyfiką danej branży biznesowej. Z tego względu zawsze indywidualnie dopasowujemy nasza ofertę do określonej branży oraz realnych potrzeb podmiotu, zainteresowanego nawiązaniem współpracy. Każde wdrożenie poprzedzone jest wnikliwą analizą i oceną sytuacji. Staramy się wpisywać w realne potrzeby przedsiębiorców, instytucji, tak aby nie burzyć przyjętego porządku ich pracy, aby nasze decyzje i propozycje rozwiązań były, jak najbardziej biznesowe.

Korzyści dla ADO

Zaoszczędzony czas i nerwy.
Czas w biznesie jest najcenniejszy. Zlecając zadania Inspektora Ochrony Danych ekspertowi przedsiębiorstwo nie musi angażować czasu pracy swoich pracowników na wdrożenie RODO. Nie da się ukryć, iż nerwy i stres, również omijać będą takiego ADO.

Oszczędności finansowe.
Pamiętać należy, iż brak wdrożenia wygenerować może realne straty finansowe dla przedsiębiorstwa, dlatego prawidłowe wdrożenie RODO, jest drogą do oszczędności w budżecie firmy. Zwiększona ochrona przed ryzykiem pociągnięcia do odpowiedzialności administracyjnej, czy cywilnej.

Pomoc w kryzysowych sytuacjach.
Inspektor Ochrony Danych dostępny jest dla ADO w kryzysowych sytuacjach wymagających jego interwencji. takich sytuacji nie brakuje w codziennej działalności firm w każdej branży.

Spokój, jak na urlopie.
Zlecenie ekspertom obsługi w zakresie RODO pozwala przedsiębiorcy skupić się na bieżącej działalności. Przedsiębiorca może robić to co do niego należy oraz to co przynosi mu zyski.

Zewnętrzny IOD

Inspektor Ochrony Danych – świadczymy kompleksową usługę w zakresie pełnienia funkcji IOD. Administrator danych osobowych zyskuje profesjonalne wsparcie naszego zespołu. W ramach tej usługi, wykonujemy wszystkie obowiązki wynikające z przepisów RODO przypisane do Inspektora Ochrony Danych.

Wdrożenie

Realizujemy także wdrożenia z wykorzystaniem aplikacji wspierającej GDPS Standard. Dzięki temu po zakończonym procesie administrator danych osobowych ma możliwość samodzielnego kontynuowania realizowania obowiązków.

Dokumenty

Opracowujemy również dokumentację RODO dedykowaną dla indywidualnej branży i przedsiębiorcy. Jest to rozwiązanie dedykowane dla administratorów danych osobowych, którzy dysponują odpowiednim zapleczem osobowym do obsługi tak opracowanej dokumentacji.

Tak! Proszę o ofertę wdrożenia RODO

Administratorem Danych Osobowych (ADO) Pana/Pani danych jest: Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Aleksandra Kubik ul. Obrońców Westerplatte 13 lok 37, 42200 Częstochowa, NIP: 9491984104, REGON: 368912262. Można się z nami kontaktować w następujący sposób: listownie: Aleksandra Kubik PW ul. Obrońców Westerplatte 13 lok 37, 42200 Częstochowa, za pomocą adresu email: kamil@informatykaserwis.pl, telefonicznie: 606 126 875.

Pani/Pana dane wysłane za pomocą formularza kontaktowego przetwarzać będziemy w celu prowadzenia z korespondencji telefonicznej i odpowiedzi na ewentualne pytania, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) [dalej RODO] tj. przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub przez stronę trzecią, z wyjątkiem sytuacji, w których nadrzędny charakter wobec tych interesów mają interesy lub podstawowe prawa i wolności osoby, której dane dotyczą, wymagające ochrony danych osobowych, w szczególności gdy osoba, której dane dotyczą, jest dzieckiem.

Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne aczkolwiek niezbędne do zrealizowania kontaktu telefonicznego i udzielenia odpowiedzi na ewentualne pytania. Brak ich podania skutkuje brakiem możliwości zrealizowania powyższego.

Pani/Pana dane osobowe będą udostępniane uprawnionym na podstawie przepisów prawa podmiotom
i organom publicznym oraz podmiotom, z którymi ADO zawarł umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych w szczególności: zewnętrzny podmiot usług IT, zewnętrzny hostingodawca.

Pani/Pana dane przetwarzać będziemy,dopóki istnieć będzie potrzeba kontaktu, jak również w celu archiwizacji korespondencji do czasu istnienia tej potrzeby po naszej stronie, nie dłużej niż 15 lat z upływem na koniec roku kalendarzowego w którym wypada usunięcie danych lub też do czasu realizacji wniesionego przez Ciebie sprzeciwu lub żądania usunięcia danych.

Ma Pani/Pan prawo do: żądania od ADO dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących, żądania od ADO sprostowania danych osobowych Pani/Pana dotyczących, żądania od ADO usunięcia danych osobowych Pani/Pana dotyczących, w sytuacji, gdy przetwarzanie danych nie następuje w celu wywiązania się z obowiązku wynikającego z przepisu prawa, żądania od ADO ograniczenia przetwarzania danych osobowych Pani/Pana dotyczących,wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych Pani/Pana dotyczących, żądania od ADO przeniesienia danych osobowych Pani/Pana dotyczących, cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez konsekwencji dla przetwarzania, którego dokonano przed jej cofnięciem, jeśli dane zbierane są na podstawie zgody – zakres każdego z tych praw oraz sytuacje, z których można z nich skorzystać, wynikają  z przepisów RODO.

Z praw tych może Pan/Pani skorzystać składając wniosek u Administratora. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO. Pani/Pana dane nie będą podlegały zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym o profilowaniu.